Potrivit unei adrese a Consiliului Județean Buzău către Inspectorarul Școlar Județean distribuirea produselor în unităţile de învățământ s-a facut începând cu data de 9 septembrie 2019. Pe parcursul săptămânii unui preşcolar sau elev i se acordă gratuit două porţii de mere (luni și marţi), două porţii de lapte (miercuri şi joi), o porţie de iaurt (vineri) şi 5 porţii de produse de panificaţie (biscuiţi — luni şi marţi, corn — miercuri, joi şi vineri).

Consiliul Județean face precizarea în adresă că  produsele de panificaţie sunt preparate din făină integrală, fără adaos de zahăr sau îndulcitori şi alţi aditivi alimentari. Dreptul de a primi produsele pe perioada cursurilor, conform structurii anului şcolar, îl au numai preșcolarii și elevii prezenți la cursuri. Elevul prezent la cursuri poate consuma mai mult de o porție de produs în aceeași zi, ca urmare a redistribuirii produselor neconsumate din motive obiective.

Directorii unităţilor de învățământ răspund de respectarea condiţiilor de igienă privind primirea, depozitarea şi distribuţia produselor, după caz, precum şi de întocmirea evidenţelor prezenţei preşcolarilor/elevilor la distribuţia produselor şi la desfăşurarea măsurilor educative. În acest an școlar furnizorul fructelor (merelor) este o societate din comuna buzoiană. Furnizorul produselor lactate este o firmă din Râmnicu Sărat, iar furnizorul produselor de panificaţie este o societate din Ocna Mureş, județul Alba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here