În perioada 22 martie – 6 aprilie  Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a dispus controale în întreaga ţară care vizează respectarea condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea şi procesarea laptelui crud şi a produselor lactate, inclusiv a celor distribuite prin programul„Laptele şi cornul”.

„Directorii executivi ai DSVSA judeţene vor colabora cu Instituţiile Prefectului şi cu Direcţiile de Sănătate Publică, în vederea organizării unor controale tematice comune (DSVSA-DSP) în ferme de animale producătoare de lapte, centre de colectare şi unităţi de procesare a laptelui, conform atribuţiilor ce revin DSVSA şi DSP, stabilite de legislaţia în vigoare şi, respectiv, în baza Protocolului de colaborare, încheiat în anul 2012, între ANSVSA şi Ministerul Sănătăţii”, potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor.

O atenţie deosebită va fi acordată respectării condiţiilor de igienă şi a lanţului frigorific pe durata transportului, a depozitării laptelui şi a produselor lactate distribuite prin programul „Laptele şi cornul”, mai precizează oficialii ANSVSA.

Astfel, vor fi efectuate controale oficiale la depozitele independente care asigură depozitarea produselor lactate, precum şi la operatorii care deţin mijloace de transport şi asigură distribuţia laptelui şi a produselor lactate distribuite în cadrul acestui program.

În judeţul Buzău, un astfel de control pe lanţul de producţie a fost realizat înainte de producerea episodului Zoiţa, cu o săptămână. Directorul executiv al DSVSA Buzău, Marijan Milea spunea că : Pe 10 martie am verificat producătorul produselor lactate, distribuite în programul guvernamental Laptele şi Cornul, firma râmniceană Meridian Agroind. Am prelevat probe de pe tot traiectul producerii  produsul finit, iaurt. Rezultatele au fost negative. Nici microbiologic , nici fizico-chimic nu am avut neconformităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here