Licitaţiile pentru deszăpezire sunt aproape de final, iar reprezenzanţii Consiliului Judeţean dau asigurări că nu vom avea probleme cauzate de zăpadă pe drumurile județene, indiferent în ce perioadă va ninge. În acest an s-au înscris 8 firme pentru 6 zone, iar sumele sunt cuprinse între 8 şi 16 milioane de lei. În anii precedenți, societățile respective se înțelegeau, iar fiecare primea câte un lot de drumuri județene.

Anul acesta se înregistrează o noutate în ceea ce priveşte firmele care se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor judeţene. Câştigătoarele licitaţiei se vor ocupa de lucrări în două ierni, respectiv 2016 – 2017 şi 2017 – 2018. De asemenea, banii alocaţi în acest an vor acoperi cele două ierni.

Autoritățile județene au anunțat că sunt deja pregătite în caz de ninsori și viscol. Până pe 25 noiembrie este în vigoare contractul de anul trecut. După această dată vor intră în drepturi noile firme. Societățile câștigătoare vor trebui să asigure deszăpezirea pe 900 de kilometri de drumuri județene, împărțite în șase loturi: Buzău Nord, Buzău Sud, Rm. Sărat, Pogoanele, Șețu și Vintilă Vodă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here