O viitură puternică produsă sâmbătă după-amiază a provocat mari necazuri muncitorilor angrenaţi în construcţia noului pod de la Vadu Paşii. Apele umflate ale râului Buzău au măturat de pe şantier zeci de tone de fier beton realizate pe comandă, au deteriorat tablierele pregătite pentru instalare şi au distrus mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susţinere a podului.

Şantierul de pe râul Buzău din localitatea Vadu Paşii de la noul pod care va lega Muntenia de Moldova a fost de-a dreptul devastat de apele umflate ale râului Buzău. Viitura teribilă formată în zona de munte a judeţului Buzău a lovit cu o forţă nemaivăzută, lăsând în urmă pagube de aproape 10 milioane de lei.
Lucrările de finalizare a obiectivului, care erau date ca sigure în această vară, se vor amâna cu cel puţin un an. Primele lucrări complexe de amplasare a segmentelor de tablier erau programate pentru finele lunii iulie, însă ele vor fi reprogramate abia anul viitor, după ce două tabliere au suferit avarii grave, fiind deformate de forţa apelor umflate.

Noul pod de la Vadu Paşii este construit cu bani de la Consiliul Judeţean Buzău şi Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here