judecatoria buzauMagistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins cererea înaintată de Instituţia Prefectului prin care se solicita strămutarea judecării dosarului privind stabilirea calendarului şi bugetului alocat consultării populare privind desfiinţarea judeţului

După această pronunțare, dosarul va fi repus pe rolul Tribunalului Buzău, magistrații urmând să fixeze un nou termen de judecată.

Consiliul Județean Buzău și Prefectura se mai judecă într-un dosar, legat de calendarul și bugetul alocat referendumului, care se judecă la Curtea de Apel Ploiești, și care are ca termen de judecată 24 noiembrie.

Pe 17 iulie Consiliul Judeţean Buzău a adoptat o hotărâre prin care se aproba organizarea referendumului în judeţul Buzău. Hotărârea a fost contestată în aceeaşi zi de Prefectură în instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Buzău. În data de 5 iulie contestaţia formulată de Instituţia Prefectului a fost respinsă de instanţa buzoiană, care a fost atacată din nou cu recurs de prefectul judeţului.

Cel de-al doilea proces aflat pe rol este cel în care se judecă hotârărea Consiliului Judeţean din data de 26 iulie, conform căreia referendumul va avea loc în prima duminică de după trecerea unui termen de cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia, calculat de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti aflate, în prezent, pe rolul Curţii de Apel Ploieşti, ocazie cu care s-a votat şi suma pe care instituţia o va aloca desfăşurării referendumului: 600.000 lei. Şi această hotărâre a fost atacată de Instituția Prefectului în instanţă, acțiunea de pe rolul Tribunalului Buzău fiind însă suspendată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here