Consiliul județean și-a trasat deja câteva priorități pentru acest an, iar unele dintre ele vizează reabilitarea mai multor drumuri județene. Un proiect important aflat în derulare este reabilitarea DJ 203K, tronsonul Mărăcineni- Podul Muncii. Totodată, vizat de lucrări este și DJ 204C, care face legătura între localitățile Vintilă Vodă, Sărulești și Bisoca, până la limita cu județul Vrancea.

,,În acest an, vor începe lucrările pentru reabilitarea unui drum foarte important pentru județul Buzău. Mă refer aici la drumul județean care leagă comuna Vintilă Vodă de Bisoca. Suntem pe final cu licitația. Acest drum județean va fi reabilitat cu fonduri naționale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, dar, cu siguranță, deja am avut discuții cu cei de la ADR (n.red Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est) și cu cei de la Ministerul Fondurilor Europene, îl voi trece tot pe fonduri europene, facem diligențele necesare”, a menționat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

În reabilitare va intra și porțiunea de drum Vadu Pașii – Robeasca, iar în acest an vor fi finalizate lucrările la DJ 203L Pârscov – Cozieni, urmând a fi demarate lucrări și pentru cealaltă porțiune de drum ce leagă Cozieni de comuna Brăiești.

,,În cursul acestui an va începe execuția unui alt tronson, pe fonduri europene, din DJ 203K. Mă refer aici la tronsonul de drum Vadu Pașii – Robeasca. După ce se va termina proiectarea, probabil undeva la jumătatea acestui an, lucrările efective în teren vor începe în această primăvară. În acest an se va termina, deși în proporție de 99% infrastructura este gata acolo, Drumul Județean Pârscov – Cozieni. Se vor termina și marcajele. Se va începe și cealaltă porțiune de drum ce leagă Cozieni de comuna Brăiești. Întâi se va face proiectarea și abia apoi vor începe lucrările efective. În maximum doi ani, pentru că sunt lucrări ample, pe tot tronsonul de drum de la Măgura până la Brăiești se va circula în condiții absolut normale și europene”, a mai spus președintele Consiliului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here