Modernizarea Drumului Județean 203K, pe tronsonul Mărăcineni — Podul Muncii, costă Consiliul Județean Buzău mai mult decât s-a calculat inițial. În ședința ordinară de astăzi, consilierii județeni au aprobat majorarea, în bugetul proiectului, a cheltuielilor neeligibile, de la aproape 2,5 milioane de lei la 6,7 milioane de  lei. Pe parcursul execuției procesului de modernizare a drumului județean vizat de proiect a apărut necesitatea realizării unor lucrări adaptate la realitatea din teren. Totodată, se impune actualizarea valorii lucră­rilor, ca urmare a majorării salariilor din domeniul construcțiilor. Este vorba despre o modificare de manoperă care obligă autoritățile județene să asigure un plus de 4,3 milioane de lei. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, dar reprezentanții Consiliului Județean speră că, anul viitor, acestea se vor încheia.

”Sunt anumite lucrări ce trebuie să se facă și care au fost semnalate în timp ce se lucra. Împreună cu dirigintele de șantier, reprezentanții CJ și cu constructorul am studiat și trebuie să facem această suplimentare pentru că vrem, într-un termen rezonabil, să se poată circula în condiții normale. Sunt ferm convins că lucrările se vor încheia anul viitor, iar începând din luna septembrie vor dispărea și problemele și disconfortul creat de praf pentru locuitorii din Beceni sau Cernătești”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Garanția lucrării este de 72 de luni de la finalizare și va cuprinde, pe lângă       reabi­litare, și construcția de piste de biciclete în intravilan și amenajarea accesului către proprietăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here