mocanu birou10Vineri, 1 Iunie 2012, la ora 11.30, președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, va inaugura noua Maternitate din municipiul Buzău, după implementarea unei investiții de 795 de miliarde de lei vechi.

Noua Maternitate buzoiană este prima unitate spitalicească nou construită și finalizată în România după 1989, caracteristicile clădirii și nivelul tehnologic al dotărilor calificând-o drept cea mai modernă maternitate de stat din țară.

Construcția noii Maternități a fost inițiată în octombrie 2009, costurile lucrărilor și ale achiziției dotărilor medicale fiind suportate din bugetul Consiliului Județean Buzău. Noua clădire este realizată din două corpuri de clădire lipite: unul cu regimul de înălţime S+P+1E şi celălalt S+P+4E. Unitatea medicală are 114 paturi, o unitate de primire urgențe, o secție de radiologie, 4 cabinete – ambulatoriu, o clinică pentru internări de zi, 3 laboratoare pentru analize medicale, o secție de terapie intensivă, un bloc operator cu 3 săli de operații, un bloc de nașteri cu 6 săli de operații, o secție de neonatologie cu 4 saloane, 3 etaje de cazare cu câte 2 săli de tratament și 17 saloane de cazare fiecare.

”Maternitatea nouă a buzoienilor este cel mai important obiectiv pe care l-am realizat în cariera mea administrativă. Noua incintă a Maternității este singura unitate spitalicească nou construită și finalizată în România după Revoluția din 1989 și cea mai modernă unitate de profil din țară. Sunt fericit că, iată, am dus la bun sfârșit acest proiect îndrăzneț, spre a cărui realizare m-am angajat în anul 2008. M-am bătut cu toată puterea ca acest proiect să fie realizat și am reușit acest lucru în condiții de criză economică. 1 iunie 2012 este o zi importantă pentru județul nostru, este ziua care marchează sfârșitul perioadei în care cei care aveau soțiile internate pentru naștere în Maternitatea veche își făceau griji gândindu-se la condițiile improprii de acolo”, a declarat Victor Mocanu, președintele Consiliului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here