Mâine, începând cu ora 10,00, va avea loc o întâlnire a prefectului Paul beganu şi a inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, comisarul-şef  Ion Marin, cu toţi primarii din judeţ, unde primii doi vor prezenta proiectul privind reorganizarea poliţiei rurale din judeţ, a anunţat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Conform prefectului Paul Beganu, proiectul constă în organizarea poliţiei rurale la nivel de secţie, 13 la număr în judeţul Buzău, localităţile arondate unei asemenea structuri fiind selectate după criterii precum infrastructura, numărul de locuitori, precum şi istoricul situaţiei infracţionale. Nu vor putea fi arondate, din motive logistice şi de infrastructură, niciunei secţii, comunele Gura Teghii şi Siriu, care vor fi deservite tot de vechile posturi de poliţie.

Surse citată mai spune că secţiile de poliţie rurală vor fi conduse de ofiţeri, iar aceste structuri vor prelua şi activităţi de investigaţii criminale, poliţie rutieră, şi, în plus, vor asigura patrulare pemanentă pe raza localităţilor arondate. Astfel, la nivelul fiecărei localităţi rurale va rămîne un singur poliţist, care se va afla la post conform programului de lucru obişnuit. După ce acesta va pleca de la serviciu, toate sarcinile vor fi preluate de secţiile zonale, care au şi obligaţia de a asigura intervenţii şi patrulări în interiorul localităţilor, în regim de permanenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here