Raul FlorescuConsilierii judeţeni, convocaţi astăzi într-o şedinţă extraordinară, au respins proiectul privind majorarea tarifelor Companiei de Apă pentru apa potabilă şi pentru canalizare-epurare. Hotărârea prevedea ca preţurile să fie majorate cu 5 procente la apa potabilă și cu 3% pentru canalizare-epurare.
Dorin BADULESCUÎnsă, înainte de vot, consilierul PNL, Dorin Bădulescu, a subliniat faptul câcă majorarea tarifelor nu se justifică, în contextul în care Compania de Apă a tot mărit, în ultimii ani, prețurile, ajungându-se ca Buzăul să aibă printre cele mai scumpe ape din țară.
De cealaltă parte, reprezentantii Companiei de Apă, prezenti la ședință, au susţinut propunerea privind majorarea tarifelor, invocând investiţiile realizate prin proiecte cu co-finanţare, precum şi adaptarea la rata inflaţiei, comunicată de Institutul Naţional de Staistică la începutul acestei luni.
Un alt contestatar aş propunerii a fost şi consilierul judeţean PNL, Raul Florescu. El s-a opus proiectului motivând că investiţiile invocate de reprezentanţii Companiei de Apă nu sunt de calitate, iar preţul apei de la robinet este deja foarte mare.
La vot, proiectul de hotărâre a picat, însă este posibil să fie repus pe ordinea de zi la o viitoare şedinţă a Consiliului Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here