Din anul 2019, maxi-taxi vor dispărea de pe străzile din municipiul Buzău. Primarul Constantin Toma a reiterat intenția de a desface contractele operatorilor de maxi-taxi din Buzău și de a întări Trans Bus, societatea de transport în comun aflată în subordinea Consiliului Local Municipal.

După ce și-a întărit flota și a ieșit și în afara orașului, firma se gândește să devină acum operator unic, în pofida faptului că proprietarii de microbuze s-au pus la adăpost, încheindu-și contractele până în 2021.
„Vom face din Trans Bus o societate profitabilă. Vom rupe contractele proprietarilor de maxi-taxi, deoarece suntem nevoiți să punem în aplicare ordonanța care prevede esistența unui singur operator de transport, iar acel operator trebuie să fie Trans Bus”, a declarat primarul Constantin Toma.

Trans Bus și-a propus să achiziționeze 25-30 de autobuze Euro 6, din bani europeni. Noile mașini, cu motoare electrice sau eco-friendly, vor putea fi cumpărate printr-un plan de mobilitate urbană, prin Axa 4-subaxa 4.1. În aceste condiții, maxi-taxi ar dispărea din Buzău.
„În total, vom avea în jur de 92 de mașini, ceea ce înseamnă că putem înlocui și maxi-taxi, conform legii. Va fi și aici un scandal, dar nu l-a provocat Toma, ci l-au provocat contractele încheiate aiurea în trecut și nerespectarea legislației în domeniu. Chiar dacă ei și-au făcut contracte până în 2021-2023, pentru că au avut grijă să facă asta, noi vom fi nevoiți să ajungem la 92 de autobuze: avem 32, mai vin 30 second-hand, plus alte 30 noi, pe fonduri europene”, a declarat edilul șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here