Microbuzele de transport în comun vor fi istorie în municipiul Buzău, începând din luna a august a acestui an. Primarul Constantin Toma a anunţat că, din vară, municipalitatea nu va mai prelungi licenţele de transport firmelor care efectuează transport de persoane în regim maxi-taxi.

„De la 1 august vom interzice maxi-taxi în Buzău. Până atunci ne vom ocupa ca Trans Bus să aibă suficiente autobuze astfel încât să asigure un transport de calitate. Adică frecvenţa să fie una rezonabilă, iar condiţiile de transport superioare maxi-taxi. Sunt mulţi cei care susţin şi au argumente în acest sens că acele microbuze nu sunt adecvate transportului urban de persoane. Există o directivă europeană care obligă ca pe un traseu să existe un singur operator. La noi, cei cu maxi taxi au copiat traseele Trans Bus. Diferenţele nu există sau sunt insignifiante. În plus, avem obligaţia de a aduce Trans Bus pe profit pentru a putea atrage cele 12 milioane de euro de la Uniunea Europeană”, a declarat Constantin Toma.

Totodată, Consiliul Local Buzau a aprobat astăzi un proiect de hotărare prin care, de la 1 martie, pensionarii, şomerii, elevii şi studenţii vor beneficia de gratuitate pe autobuzele Trans Bus pe o singură linie. Pentru a circula pe celelate rute, persoanele care fac pate din categoriile amintite trebuie să achite un abonament lunar de 30 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here