De la mii de kilometri distanţă, din Țara Soarelui Răsare, primarul Constantin Toma a transmis un mesaj buzoienilor prin care îi ține la curent cu programul și activitățile vizitei sale. Constantin Toma se află în Asia de Est, în cadrul unei vizite oficiale organizate de Ministerul de Externe, în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România.

„Vă salut, dragi buzoieni!
În locul obișnuitului raport săptămânal vă transmit câteva imagini și impresii despre rezultatele primelor întruniri în cadrul vizitei oficiale în cadrul delegației AMR în Japonia, Coreea de Sud și China. Programul delegatiei AMR, in prima zi a misiunii oficiale in Japonia, a debutat cu o vizita de informare la Centrul de reciclare Minato. Vizita delegatiei AMR vine intr-un moment prielnic si necesar pentru a accentua interesul administratiilor urbane din tara noastra in ceea ce priveste experienta si realizarile municipalitatilor japoneze in domenii de interes maxim pentru administratia publica din Romania: transport urban, planificare urbana, procesarea deseurilor urbane, smart parking, green cities, etc. Prezența noastră aici poate deschide canale importante de comunicare si cooperare cu municipalitati din Japonia pe subiectele de interes major pentru municipalitatile din Romania, inclusiv oportunitatile de investitii si cooperare economica. Ulterior am participat la intalnirea cu primarul Districtului Minato, domnul Masaaki Takei, in prezenta ambasadorului Romaniei la Tokyo si a directorului general al departamentului de industrie si dezvoltare a comunitatii Minato. In acest cadru directorii departamentelor de planificare urbana, transport si trafic, precum si planificare financiara, taxe si impozite au sustinut prezentari. Teme abordate: planificare urbana in urmatorii 20 de ani, dezvoltarea si extinderea retelei de transport in comun, planificare demografica, masterplanul de internationalizare a districtului Minato si Jocurile Olimpice din 2020.
Misiunea oficiala a delegatiei Asociatiei Municipiilor din Romania in Japonia a continuat cu o serie de intalniri si vizite in Musashino. Oras satelit al Metropolei Tokyo, situat la 120 de kilometri de capitala nipona, Musashino este infratit, de 25 de ani, cu Municipiul Brasov, iar la Jocurile Olimpice din 2020, va fi gazda delegatiei olimpice a Romaniei.
Prima oprire a delegatiei romane, intampinata de oficialii orasului, a fost la Festivalul Sakura (Festivalul Infloririi Ciresilor) unde a fost vizitat standul Romaniei, dedicat prieteniei dintre Musashino si Brasov. Au urmat vizite la complexul sportiv al orasului, format din stadion, piscina si sala polivalenta, dar si la incineratorul ecologic, de deseuri urbane, ultraperformant, inaugurat recent.
Oficialii romani au fost invitati si la un tur la Centrul de gestionare a situatiilor de criza. Aici, personalul specializat monitorizeaza, cu ajutorul tehnicii de ultima generatie, zonele nodale ale orasului, astfel incat, in situatii de crize sau dezastre naturale, sa se poata interveni prompt.”, a scris primarul Toma pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here