Ministerul Muncii, Familiei şi Protectiei Sociale  a incheiat contracte de finantare pentru camine de batrani cu şapte autoritati ale administratiei publice locale, in total fiind vorba de 357 de paturi, 179 de salariati şi de peste 16 milioane de lei. Valoarea totala a contractelor de finantare deja incheiate este de 16.622.991 de lei.

Astfel, pentru Caminul pentru persoane varstnice „Vintila Voda”, a fost incheiat un contract in valoare de 2.188.461 de lei pentru perioada 1 aprilie 2011 – 31 decembrie 2013. Centrul are o capacitate de 47 de locuri şi 24 de persoane angajate.

Program de interes national „Dezvoltarea retelei de camine pentru persoanele varstnice” se deruleaza pe o perioada de 33 de luni, incepand cu data de 1 aprilie 2011, pentru a veni in sprijinul persoanelor varstnice lipsite de sustinatori legali care nu-şi pot asigura intretinerea completa şi care necesita, permanent sau temporar, supraveghere, asistare, ingrijire şi tratament, in sistem rezidential, in camine specializate.

Prin acest Program se are in vedere sprijinirea autoritatilor administratiei publice locale care decid, prin hotarare de consiliu local, sa reorganizeze unitatile sanitare ineficiente in camine pentru persoane varstnice, prin asigurarea de finantare a functionarii acestora din bugetul de stat, prin bugetul ministerului. 

Acordarea de finantare se realizeaza in baza dosarelor de solicitare a finantarii, intocmite potrivit prevederilor legale şi inaintate MMFPS de catre autoritatile administratiei publice locale care vor administra şi finanta noile camine, dupa verificarea indeplinirii conditiilor de eligibilitate şi in temeiul contractelor incheiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here