marinescuMinistrul Gabriel Berca s-a răzgândit şi nu-l mai numeşte pe Nicolae Marinescu interimar la Poliţiei Capitalei. Motivul: cel pe care intenţiona să-l numească interimar îi semnase permisul de port armă lui Gheorghe Vlădan, asasinul de la coaforul din zona Perla.

Ministrul de Interne intenţiona să-l pună la şefia Poliţiei Capitalei pe Nicolae Marinescu, dar s-a răzgândit după ce presa a scris că în 2010 Marinescu a semnat actul de port armă pentru Gheorghe Vlădan.

Ministrul Berca a vrut să ferească Poliţia Capitalei de un alt scandal cel puţin în partea de imagine. În mod normal ar fi trebuit ca Berca să fi avut un raport al lui Marinescu. Deocamdată nu se ştiu motivele pentru care ministrul Internelor a vrut să-l numească iniţial pe Marinescu.

Interimatul va fi asigurat de Dumitru Gheorghe, directorul general adjunct din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Gheorghe a preluat această funcţie în noiembrie 2009. Până să ajungă adjunct la Poliţia Capitalei, Gheorghe Dumitru a fost timp de patru ani şeful Poliţiei Sectorului 2 din Capitală.

„Prin ordin al ministrului Administraţie şi Internelor, Gabriel Berca, a fost dispusă, începând cu data de astăzi, 7 martie a..c., încetarea împuternicirii în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a chestorului de poliţie  Vasile Viorel. Continuitatea conducerii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti este asigurată de către directorul general adjunct al unităţii, comisar şef de poliţie Dumitru Gheorghe”, se arată într-un comnicat de presă al MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here