mocanu3Președintele Consiliului Județean, a declarat, astăzi, la sfârșitul ședinței Consiliului Județean, că este decis să nu renunțe la organizarea referendumului local legat de probabila desființare a desființare a județului Buzău, așa cum este prevăzut în proiectul de reorganizare administrativ-teritorială a țării.

Chiar dacă referendumul nu mai poate fi organizat la data prevăzută de hotărârea Consiliului Județean adoptată în urmă cu o săptămână, din pricina suspendării ei, ca urmare a acțiunii din justiție formulată de Instituția Prefectului, președintele Victor Mocanu a afirmat că, după judecerea fondului, va promova o altă hotărâre, de continuare a procedurilor pentru referendum.

”Actul administrativ a fost atacat de Instituția Prefectului județului Buzău în Contencios Administrativ, situație în care hotărârea noastră este suspendată de drept. Termenul fixat prin repartizare aleatorie la instanță a fost 19 octombrie 2011. Beneficiind de prevederile articolului 153, al. 3, din Codul de Procedură Civilă, am solicitat preschimbarea termenului de judecată din 19 octombrie, cererea a fost admisă, astfel încât primul termen în dosar  a fost pe 24 iunie, când instanța a solicitat și unele documente din oficiu, și a stabilit următorul termen pe 5 iulie. Este evident că procesul nu se va încheia, atât fondul, cât și recursul, în timp util, raportat la data referendumului, de 17 iulie, și al calendarului de activități. După soluționarea pe fond a dosarului, de către Tribunalul Buzău, ne vom consulta și vom adopta o hotărâre de continuare a procedurilor privind referendumul, la o dată prevăzută și de lege, și de, zic eu, de evenimentele care vor urma”, a declarat președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here