prefecturaO nouă propunere din partea senatorilor vine să modifice Legea administraţiei publice locale şi cea privind instituţia prefectului, stabilind că prefectul verifică şi legalitatea actelor administrative ale preşedintelui CJ, pe lângă cele ale primarului, consiliului judeţean, local. Proiectul mai prevede că prefectul poate verifica şi măsurile întreprinse de primari şi de preşedinţii CJ şi a celor în care aceştia şi-au delegat atribuţiile şi poate sesiza organele competente în vederea stabilirii măsurilor necesare.
În motivarea proiectului se arată că, în prezent, prefectul verifică doar actele primarilor, consiliilor judeţene şi locale şi nu şi actele administrative ale preşedinţilor CJ.
În plus, în baza legislaţiei existente, se practică delegarea de atribuţii pentru anumite dispoziţii şi trebuie ca şi aceste acte să fie verificate de către prefect, mai arată Volosevici în expunerea de motive.De asemenea, în prezent, nu este trecută în lege obligativitatea ca şi preşedintele CJ să comunica deciziile prefectului, aceasta existănd numai în cazul primarilor, mai arată Volosevici.
Proiectul a fost depus la 22 aprilie şi se află în consultare publică la Camera Deputaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here