Bugetul de venituri şi cheltuieli al oraşului Buzău stă sub semnul austerităţii şi în 2019. Cu un deficit de peste 8 milioane de euro, ca urmare a trecerii unor dări din sarcina Guvernului în cea a adminstraţiilor locale, banii municipiului vor ajunge doar până în august, fără atragerea unor fonduri europene.

Primarul Constantin Toma susţine că vinovată de lipsa banilor este fosta administraţie, care a efectuat împrumuturi uriaşe cu perioadă foarte mare de rambursare. Potrivit proiectului de buget, în 2019, administraţia locală are la dipoziţie un buget general de venituri şi cheltuieli în sumă totală de 216,7 milioane lei. Peste 50 de milioane de lei sunt destinaţi capitolului “dezvoltare”.

Potrivit autorităţilor locale, deficitul pentru acest an ar fi de peste 8 milioane de euro. Asta, ca urmare a trecerii unor dări din sarcina Guvernului în cea a adminstraţiilor locale. Reprezentanţii Primăriei Buzău susţin însă că investiţiile propuse nu vor fi afectate, deoarece vor fi aduşi bani europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here