O comisie de control formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Buzău, Inspectoratului Școlar Județean, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Buzău a verificat toate unitățile de învățământ din județ unde au fost semnalate probleme privind derularea programului ”Cornul și laptele”.

Concluziile controlului desfășurat în ultima săptămână în mai multe școli și licee din mediul urban și rural, după sesizările unor părinți și profesori nemulțumiți de calitatea produselor și nerespectarea graficelor de livrare stabilite prin Programul pentru școli derulat în județul nostru nu sunt deloc bune. Pe parcursul controlului, comisia a constatat în câteva cazuri livrarea cu întârziere a produselor, etichetarea necorespunzătoare, dar și cornuri cu mucegai.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a menționat că, dacă în urma discuțiilor purtate cu conducerea societății, aceasta nu își va respecta obligațiile asumate prin caietul de sarcini, atunci se va lua măsura extremă de a rezilia contractul.

“Nu pot să ascund faptul că cei care au câștigat licitația efectiv nu își fac treaba și nu duc la îndeplinire acest program. Noi, prin pârghiile legale pe care le avem, încercăm să intram în normalitate. Avem discuții cu cei care dau aceste produse și sper ca la jumătatea săptămânii următoare să intre în legalitate. Am luat legătura cu ei, le-am făcut notificări iar dacă nu se conformează, vom rezilia contractul și chiar și așa vom găsi soluții legale pentru ca beneficiarii să nu fie afectați. Ei probabil că au mers pe faptul că dacă reziliem contractul trebuie reluată licitația. Nu merge să ne șantajeze că vor pleca dacă mai continuăm cu aceste controale. Rog pe toți cei responsabili să fie atenți și să fie cât se poate de fermi pentru că nu ne putem juca cu sănătatea copiilor. Dacă nu întrăm în normalitate o să continuăm tot așa și este jenant. Ma uit la un corn din asta și îl văd mucegăit. Nu se poate. Dacă știau că au probleme cu distribuția, cu producția cu mai știu eu ce, nu trebuia să se prezinte la licitație”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Pentru toate deficiențele descoperite, comisia a stabilit măsuri de remediere imediată, iar președintele Consiliului Județean Buzău, instituție care a organizat licitația pentru selecția firmelor furnizoare ale produselor din Programul supranumit ”Cornul și laptele” a transmis că a avut discuții cu acestea și a obținut angajamente ferme că situații precum cele semnalate în ultima perioadă nu se vor mai repeta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here