alcooltest 2În acest week-end poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat 332 de contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice, abateri comise de 267 de conducători auto, 9 căruţaşi, 8 biciclişti şi 7 pietoni.

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au consumat băuturi alcoolice și s-au urcat la volan.

Duminică, în jurul orei 03.00, o patrulă din cadrul Secţiei 8 de poliţie rurală Râmnicelu a depistat un tânăr în vârstă de 23 de ani care conducea un autoturism pe DJ 202, pe raza localităţii Puieştii de Jos, deşi consumase băuturi alcoolice.

Etilotestul a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că şoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal.

Tot din cauza alcoolului, un râmnicean în vârstă de 45 de ani s-a ales cu dosar penal după ce autoturismul pe care îl conducea a fost oprit de un echipaj din cadrul Biroului Rutier Rm. Sărat. În momentul în care l-au testat cu aparatul „Drager”, poliţiştii au constatat că şoferul avea o concentraţie alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt dosar penal a fost întocmit duminică de poliţişti din cadrul Poliţiei oraş Pătârlagele pe numele unui tânăr în vârstă de 23 de ani, din Buzău, al cărui autoturism a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, produs în jurul orei 03.30 pe DN10, în satul Valea Lupului.

La faţa locului, a fost găsit autoturismul care intrase prin gardul unui imobil, la volan fiind identificat buzoianul în vârstă de 23 de ani, care emana halenă alcoolică.

Tânărul a refuzat să se supună atât testării aerului expirat, cât şi recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motivând că nu a condus el autoturismul. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here