Eveniment inedit, organizat pe 28 septembrie la Muzeul Judeţean. Pentru prima dată, muzeul buzoian, alături de Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, colaborează în cadrul „Nopţii Cercetătorilor Europeni”, eveniment organizat la nivel internaţional începând din 2005, de către Comisia Europeană, în cadrul activită­ţilor Marie Curie.

„Noaptea Cercetătorilor Europeni” îşi pro­pune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Astfel, copiii şi tineri au ocazia să se întâlnească cu cercetători din domenii diferite, care vor organiza diverse ateliere interactive şi expoziţii şi vor prezenta unele dintre cele mai interesante rezultate ale muncii lor.

Pe toată perioada de implementare a activi­tăţilor din cadrul „Nop­ţii Cercetătorilor Europeni” vizitarea colecţiilor dedicate descoperirilor arheologice este gratuită. Acti­vităţile vor avea loc la sediul Muzeului Judeţean între orele 19,00 şi 22,00.

Programul complet al „Nopţii Cercetătorilor Europeni”
19,00 – Foaierul Muzeului Judeţean Buzău / deschiderea Expoziţiei „Gustul toamnei”;
19,15 – Hol Etajul I / deschiderea atelierului interactiv „Miresme din grădina bunicii”;
19,35 – 19,50 Spaţiul expoziţional dedicat descoperirilor arheologice din epoca bronzului / prezentare „Boli asociate alimentaţiei în preistorie” – dr. Mihai Constantinescu/Institutul de Antropologie Francisc Reiner Bucureşti;
19,55 – Hol Etajul I, zona Sala 1 şi 2 / atelier interactiv „ştampile sau tatuaje preistorice”;
20,00 – Hol Etajul I / atelier interactiv „Plantele sub microscop”;
20,00 – 20,30 – Spaţiul expoziţional dedicat descoperirilor arheologice din neolitic şi eneolitic / atelier interactiv „Cum se obţinea făina acum 5000 de ani. Unelte şi plante” – dr. Roxana Munteanu;
20,35 – 20,50 – Spaţiul expoziţional dedicat descoperirilor arheologice din epoca fierului / prezentare interactivă „Geto-dacii şi consumul de carne” – Despina Măgureanu/Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” Bucureşti;
20,55 – 21,10 – Spaţiul expoziţional dedicat descoperirilor arheologice din epoca fierului / prezentare interactivă „Vasele în care geto-dacii îşi găteau mâncarea” – dr. Sebastian Matei;
21,20 – 21,30 – Spaţiul expoziţional dedicat descoperirilor arheologice din epoca bronzului / prezentare interactivă „De unde ştim ce plante cultivau, culegeau şi găteau oamenii din acum 4000 de ani în zona Subcarpaţilor de Curbură” – dr. Roxana Munteanu, dr. Daniel Costache;
21,35 – 22,00 – Hol Etajul I, zona Sala 4 / prezentare „Ce legume au mai ”inventat” cercetătorii noştri”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here