Noi scumpiri îi așteaptă pe buzoieni începând de la 1 mai. De luna viitoare, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti mai mult pentru factura de căldură şi apă caldă. Conducerea Primăriei Buzau propune majorarea preţului gigacaloriei de la 185 de lei, atât cât era pana acum, la 280 lei. Astfel, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti la iarnă facturi cu 50 la sută mai mari. În condiţiile majorării preţului la căldură, responsabilii din cadrul Regiei Autonome Municipale Buzău se aşteaptă la debranşări în masă. În municipiul Buzău, dintr-un total de aproape 35.000 de apartamente, doar 14.400 mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

De luna viitoare, buzoienii vor plăti mai mult şi pentru ridicarea gunoiului menajer. Reprezentantii Primariei propun ca preţul gunoiului menajer pentru populaţie să crească de la 11 lei, cât era până acum, la 12, 60 de lei, de persoană. Totodată, se vor dubla şi tarifele de colectare, transportare şi deşeuri depozitate necontrolat. Nu in ultimul rand vor fi introduse şi tarife noi, cum ar fi cel de spalare a carosabilului.
Astfel, de la 1 mai, pentru spălarea asfaltului din oraş, Primăria Buzău va plăti către societatea de salubrizare RER Buzău 198,59 de lei pe oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here