De luna viitoare, oraşul Buzău va avea un regulament privind deţinerea şi creşterea câinilor şi a altor animale de companie. Regulamentul are menirea de a se gestiona cât mai bine situaţia câinilor fără stăpân, prin microciparea tuturor patrupedelor aflate pe domeniul public şi sterilizarea acestora. Regulamentul conţine însă si o serie de hotărâri  care au iscat polemici dure între câţiva iubitori de animale din oraş, unii dintre ei reprezenentanţi ai unor ONG-uri, şi conducerea Primăriei Buzău.
Proiectul a trecut însă cu votul consilierilor PSD şi PMP, liberalii alegând să se abţină. Printre multe alte reguli, regulametul prevede că, de la 1 noiembrie, creşterea şi întreţinerea câinilor în apartamente situate în blocuri de locuinţe sau în clădiri cu mai multe apartamente din municipiul Buzău este condiţionată de obţinerea acordului scris a majorităţii proprietarilor care domiciliază în respectiva scară sau clădire, semnat şi ştampilat de presedintele Asociaţiei de proprietari.
Totodată, potrivit aceluiaşi regulament, proprietarii animalelor care urinează pe domeniul public vor fi amendaţi de către poliţiştii locali.

1 COMENTARIU

  1. Este evident!!!! Acest primar e dus cu capul!!!!! A terminat cu aranjatul chiloților gospodinelor pe sarma si a trecut la câinii din apartamente. Domnul primar intra cu japca in casele buzoienilor! Mobila in apartamente nu ne “dictează” cum sa o aranjam? Cred ca o sa interzică si respirația pe domeniul public, ca cică e al primăriei, dar noi plătim!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here