evaziune13Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi bancrută frauduloasă, împotriva unei femei în vârstă de 44 de ani, din Buzău, administrator al unei societăţi comerciale ce are ca principal obiect de activitate comerţul cu cereale şi plante tehnice.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că în anul 2008 au fost evidenţiate în contabilitatea firmei cheltuieli ce nu aveau la bază documente justificative legale, iar administratorul ar fi întocmit şi depus la organul fiscal teritorial declaraţii ce conţineau date incorecte şi nu ar fi înregistrat în totalitate veniturile obţinute din comercializarea cerealelor.

În acest mod, societatea comercială s-ar fi sustras de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu suma de 1.836.241 de lei.

Buzoianca mai este suspectată că nu a înregistrat suma de 313.782 de lei, reprezentând venituri obţinute din comercializarea cerealelor şi că şi-a însuşit banii respectivi.

Totodată, administratorul ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni inexacte ce au condus la denaturarea elementelor de activ şi pasiv, respectiv a creanţelor şi datoriilor, toate aceste operaţiuni fiind efectuate în dauna creditorilor, în momentul intrării societăţii în procedura insolvenţei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului cauzat, a cărui valoare a fost stabilită de specialiştii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here