vot8O firmă din Buzău va tipări buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din decembrie, necesare în județul Vrancea. La licitaţia publicată în sistemul electronic de achiziţii publice au fost prezente trei firme, iar societatea din Buzău a avut un preţ de 0,0316 lei/filă. Cel mai probabil, aceeași firmă va participa și la licitația pe care Prefectura Buzău o va organiza la începutul lunii noiembrie. „A fost un preţ cu circa 30% mai mic decât următoarea ofertă. Preţul este chiar mai mic decât la referendum“, a afirmat prefectul vrâncean Cătălin Popescu.

Pentru alegerile din decembrie firma buzoiană va tipări aproximativ 705.000 de buletine de vot, numărul lor fiind calculat în funcție de populaţia judeţului. Aceeași firmă ar putea să obțină și contractul pentru tipărirea buletinelor de vot din județul Buzău. Condiția este ca societatea respectivă să se înscrie la licitație și să aibă capacitatea de producție a peste 800.000 de buletine de vot într-un termen relativ scurt. ”La Buzău vor fi 444.500 de seturi de buletine pentru Deputați și Senat iar licitația va fi pe 2 noiembrie”, a declarat Sorin Gheorghe, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Buzău.

Pentru alegerile din 9 decembrie, vor fi două buletine de vot, pentru Camera Deputaţilor şi Senat, adică aproximativ 880.000 de buletine de vot. La alegerile locale, buletinele de vot pentru Buzău au fost tipărite în județul Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here