Astăzi a avut loc o nouă ședință a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară 2008, la care au fost prezenți atât primarul Constantin Toma, cât și directorul Companiei de Apă și președintele P. E. Neagu. La fel ca și celelalte întâlniri, nici cea de azi nu a fost lipsită de certuri. Primarul municipiului a votat împotrivă la cele patru puncte de pe ordinea de zi și a apreciat rezultatele Companiei de Apă ca fiind dezastruoase. „Cel mai mare preț din țară, dar apă neagră la robinet, conducte care cedează, iar altele din azbociment care e cancerigen. Au venit oamenii cu sticle cu apă murdară la Primărie, nu mai suportă această bătaie de joc”, a spus primarul Toma.

În schimb, Tescaru a apreciat rezultatele economice ca fiind bune, iar pentru problemele din ultimele zile din cartierul Micro XIV și împrejurimi și-a cerut scuze: „A fost o avarie, peste tot în lume se mai întâmplă să cedeze câte o țeavă. Chiar și la Seul, unde a fost domnul Toma, se mai sparg țevi, iar apoi curge apă murdară”.

Spiritele s-au încins iar discuţiile dintre primarul Toma şi directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru,  riscau să degenereze, a fost nevoie de o intervenţie promptă. Aceasta a venit de la preşedintele ADI 2008, Petre Emanoil Neagu, care a ameninţat cu evacuarea sălii dacă discuţiile nu revin pe făgaşul şi pe un ton normal.

Proiectele aprobate astăzi în ședința ADI 2008 se referă la situaţiile financiare ale Companiei de Apă pe 2016, la modificarea actului constitutiv al Companiei odată cu închiderea punctului de lucru Săruleşti şi deschiderea unui punct de lucru nou la Valea Salciei, fiind avizat  raportul de audit extern al situaţiilor financiare pe 2016 dar şi raportul de activitate pe anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here