În următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal, consilierii vor decide dacă municipalitatea va putea contracta o finanţare guvernamentală în vederea montării unor staţii de reîncărcare pentru autovehiculele electrice. În total, opt astfel de staţii vor fi amplasate în diferite zone din oraş, atât în zona centrală, cât şi pe străzile foarte circulate din municipiu.

Unul din obiectivele principale care stă la baza implementării proiectului este încurajarea publicului prin utilizarea mijloacelor alternative de deplasare nepoluante, aferente mobilităţii urbane şi asigurarea infrastructurii necesare reîncărcării acestora. Printre mijloacele alternative de mobilitate se înscriu şi autovehiculele cu propulsie electrică sau hibridă, care necesită infrastructură pentru alimentarea cu energie electrică. Astfe, se vor realiza 8 stații de încărcare în 5 locații în municipiul Buzău.

Locațiile propuse în vederea realizării proiectului sunt:
Amplasament 1 – Aleea Trandafirilor: 2 staţii cu 4 puncte de reîncărcare (în vecinătatea magazinului Mc Donald`s şi vis-a-vis de biserica Sfinţii Îngeri)
Amplasament 2 – Bulevardul “1 Decembrie 1918”: o staţie cu 2 puncte de reîncărcare (intersecţie cu Strada Independenţei).
Amplasament 3 – Bulevardul Unirii “Calea Eroilor “: 2 stații cu 4 puncte de reîncărcare (în dreptul magazinului Kaufland în vecinătatea parcării restaurantului Diana lângă obiectivul Patinoar)
Amplasament 4 – Şoseaua Brăilei: 2 staţii cu 4 puncte de reîncărcare (vis-a-vis de Grup ROMET
Amplasament 5 – Şoseaua Spătaru, nr. 32: o staţie cu 2 puncte de reîncărcare (în apropierea obiectivelor METATOOLS, COMAT GRUP S.R.L.
Bugetul alocat investiției de la Fondul de Mediu pentru municipiul Buzău este de 1.502.002,57 lei (90 % din Fondul de Mediu si 10 % bugetul local). Suma maximă finanțată de Autoritatea Fondului de Mediu pentru instalarea unei stații de încărcare este de 190.000 lei ( 90 % din cheltuielile eligibile ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here