Peste 20 de spectacole ale unor trupe din Bucureşti, Brăila, Craiova, Ploieşti şi Piatra Neamţ vor fi prezentate, în perioada 19-26 mai, la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului „Buzău iubeşte teatrul”. Ediţia din acest a festivalului naţional „Buzău iubeşte teatrul”, denumirea dată începând de anul trecut festivalului „Gala Vedetelor”, are ca temă dragostea în marea dramaturgie.

Festivalul debutează sâmbătă 19 mai, cu spectacolul Teatrului „Ion Creangă”, „Vrăjitorul din Oz” de Frank Baum, în regia şi adaptarea lui Phill Willmot, şi se încheie sâmbătă, 26 mai, cu „Zaraza”, un scenariu original de Daniel Chirilă, în regia lui Răzvan Mazilu, spectacol ce se joacă pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti.

Pe lângă spectacole ale unor importante teatre din ţară, precum Teatrul Bulandra, Tetarul Odeon, Teatrul evreiesc de stat sau Teatrul naţional „Marin Sorescu” din Craiova, programul festivalului cuprinde, de asemenea, evenimente conexe la Cafeneaua Artiştilor, realizate de studenţi ai şcolilor de teatru din ţară, dar şi spectacole stradale, „Magic Marionettes Show”, de Valeriu Josan, de la Teatrul municipal de Marionete din Chişinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here