Parcarea maşinii pe trotuar dacă locul nu este semnalizat, chiar dacă este respectat spatiul necesar pentru pietoni, nu mai este permisă. Executivul a modificat în luna decembrie 2016, printr-o Hotătâre de Guvern, regulile privind parcarea neregulamentară pe carosabil şi pe trotuare. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 22 decembrie 2016 şi a intrat în vigoare sâmbătă, 21 ianuarie 2017. Potrivit documentului, nu mai este permisă parcarea pe trotuar a maşinilor, dacă locul nu este semnalizat corespunzător. Legea prevede amenzi usturătoare pentru şoferi, ajungându-se chiar până la ridicarea maşinii. Totodată, vor fi sancţionaţi şi şoferii care vor parca sau staţiona maşinile pe pistele special amenajate pentru pietoni sau biciclete.

În ceea ce priveşte oraşul Buzău, responsabilii Primarie ar fi trebuit până acum sa identifice trotuarele largi si sa monteze astfel de indicatoare, doar ca nu s-au grabit. Aşadar, din cauză că cei din primărie nu şi-au făcut treaba, şoferii din Buzău care aleg să parcheze pe trotuare pot fi oricând amendaţi de acum încolo.
Spaţiile speciale pentru parcarea maşinilor pe trotuar vor putea fi făcute doar dacă este respectat culoarul pentru pietoni de un metru lăţime şi dacă accesul vehiculelor se va face din drum. Totodată, esenţial va fi şi ca poziţionarea autoturismelor în parcare să nu încurce circulaţia pe prima bandă a drumului sau pe pistele amenajate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here