Zeci de buzoieni se plâng, în ultima perioadă, de invazia de țânțari din parcurile din municipiul Buzău. Oamenii sunt nemulțumiți că nu se pot plimba în voie pe alei, în aer liber, din cauza țânțarilor care îi ciupesc. Cei mai nemulțumiți sunt, de departe, părinții, care au observat că micuții lor sunt plini de ciupituri.

„Ţantarii din oras sunt o mare problema de confort si mai ales de sanatate. Inteleg ca ploile zilnice ar fi facut ineficienta o dezinsectie,dar haideti sa facem ceva sa le reducem numarul considerabil, sa nu mai existe suspiciuni de virus West Nile. Sa nu ne mai luam copiii din parcuri plini de ciupituri, pentru ca degeaba ii dam cu creme de protectie si le dam haine pe ei. Si daca nu ma insel, se descurca mai nou sa treaca prin plasele de protectie de la geamurile locuintelor”, se plânge un buzoian de rețelele de socializare.

În acest context, firma care se ocupă de dezinsecția din municipiu va demara o campanie serioasă de dezinsecție, care va începe în parcuri.

„În perioada 09 august – 15 septembrie RER SUD va efectua între orele 05.00-10.00 o data pe saptamana activitatea de dezinsectie in parcurile din municipiului Buzau. Astfel in fiecare zi de miercuri se va efectua activitatea de dezinsectie a parcurilor mici si a Parcului Tineretului, in fiecare zi de joi se face dezinsectia Parcului Marghiloman, iar in fiecare zi de vineri se va face dezinsectia in parcul Crang. Echipa de agenti a departamentului dezinsectie, deratizare, dezinfectie isi va incepe activitatea la ora 5.00 si o va incheia la ora 10.00. In situatia in care conditiile meteo vor fi nefavorabile, lucrarile se vor decala”, se arată într-un comunicat al RER SUD SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here