ajofm buzau2În timp ce pe listele AJOFM Buzău nu există niciun loc de muncă disponibil pentru persoanele cu studii superioare din cele 44 care sunt vacante în această săptămâna, în țările din Comunitatea Europeană, buzoienii pot alege din cele peste 300 de posturi ofertate în mai multe țări.

„Campioana” angajărilor este de departe Norvegia, care are disponibile 252 de locuri de muncă pentru românii cu studii superioare: 250 de posturi de ghizi turistici, precum şi câte un loc pentru inginer radio şi inginer transmisii. În Danemarca, se pot angaja 29 de persoane – lucrători în ferme şi ingineri telecomunicaţii, în timp ce în Malta se fac angajări pentru cei ce vor să lucreze ca ma-nager restaurant şi personal de aşteptare restaurant 5 stele (Qatar). Şi în Germania se caută specialişti, după cum urmează: asistent medical, responsabil transport, inginer proiectare aerostructuri, inginer specialist toleranţă distrugere precum şi manager senior validare – şef echipă – senior inginer STRESS. În Belgia se pot angaja asistenţi medicali, iar în Republica Cehă un operator maşini de găurit.

Informaţii suplimentare privind modalitatea de contactare a angajatorilor sau întocmirea dosarelor pentru încheierea unui contract de muncă în străinătate se pot găsi pe pagina web a Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare Profesională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here