Zeci de peisaje de toamnă surprinse în munţii Buzăului pot fi admirate, timp de o săptămână, la Galeriile de Artă din Buzău. Expoziţia este semnată de fotograful amator Teodor Cârdei şi realizată cu sprijinul Consiliului judeţean Buzău şi al Centrului Judeţean de Cultură şi Artă. La vernisajul expoziţiei au fost prezenţi foştii şefi ai lui Teodor Cârdei, în frunte cu directorul Direcţiei Silvice, Cornel Pitiş, dar şi colegi şi pasionaţi de drumeţii montane cărora fotograful amator de azi le-a fost ghid cândva.

La deschiderea expoziţiei a luat parte şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu care,  impresionat de lucrările expuse şi mai ales de poveştile fostului pădurar, a declarat că le va propune aleşilor să-l desemneze pe Teodor Cârdei Cetăţean de Onoare al judeţului Buzău. ”Este o mare bucurie sa privesti frumusetile Judetului Buzau, surprinse de un om iubitor de natura si oameni, un exemplu de modestie si patriotism! Va invit sa vizitati Expozitia de fotografie “Toamna de poveste in Muntii Buzaului”, realizata de Teodor Cârdei din Nehoiu!”, a spus președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu. 
Teodor Cârdei este un fost pădurar ieşit la pensie care a trăit toată viaţa pe culmile munţilor. A fost ghid şi cabanier la adăpostul de lângă Lacul Vulturilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here