Cea de-a doua ediție a Buzău fest s-a dovedit a fi un real succes. În cele două zile de festival, peste 20 de mii de persoane au venit la Sărata Monteoru pentru a participa la concertele artiștilor, precum și la luptele date de soldații venitți din mai multe orașe ale țării, dar și din străinătate. Vineri, pe 1 iunie, în prima zi de sărbătoare, în stațiunea buzoiană au venit 8.000 de persoane, care au asistat la deschiderea oficială a festivalului, au admirat parada de costume populare și au dansat pe muzica Orchestrei din Chișinău.

Sâmbătă, la Sărata Monteoru au ajuns peste 11 mii de persoane. Ultima zi a festivalului de la Sărata Monteoru a început la ora 10.30 cu Cross-ul Tineretului, la care au participat aproximativ 250 de elevi. Aceştia au fost permiaţi de către preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu cu medalii, diplome, cupe şi dulciuri. Apoi, elevii Liceului de Artă „Margareta Sterian” au susţinut un program de muzică clasică instrumentală, dans modern, momente de teatru, muzică uşoară.

Un moment aşteptat de cei mici şi nu numai a fost cel legat de scenele de luptă organizate de asociaţiile de reconstituire istorică. Au fost puse în arenă războaiele lui Traian cu Decebal, un ritual sarmatic, incinerarea lui Decebal, lupte de gladiatori, dansuri antice şi un târg de sclavi.

Aproape de începerea concertului susţinut de Loredana şi taraful Agurida a adus o prezență peste așteptări la Buzău Fest.Artista a urcat pe scenă alături de trupa Agurida şi a abordat un repertoriu din care au făcut parte piese din toate etapele carierei sale, începând de la „Bună seara, iubite”, „Apa”, „Trandafir de la Moldova”, „Şatra în asfinţit” şi până la cel mai recent single, „Îngeri”. Spre deliciul publicului, Loredana a adaptat versurile piesei „Constantine, Constantine” pentru publicul buzoian. Artista a cântat la chitară şi la tobă, acompaniată de membrii trupei Agurida, iar buzoienii au cântat alături de ea, formând la final hore în public.

La finalul concertului, artista împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu au dat startul unui grandios foc de artificii, care a încheiat astfel cea de-a doua ediţie a Buzău Fest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here