politist rutierÎn perioada 2 – 4 iunie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat acţiunile pentru combaterea indisciplinei în trafic.

Au fost constatate, în total, 842 de contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au fost reţinute 14 permise de conducere.

Jumătate dintre abateri au fost comise de şoferi care au depăşit limita maximă admisă a vitezei atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor, împotriva a 3 vitezomani impunându-se şi luarea măsurii de reţinere a permisului, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Aceeaşi măsură a fost luată de poliţişti şi împotriva altor 5 conducători auto, depistaţi cu concentraţii alcoolice cuprinse între 0,11 mg/l şi 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul a 6 şoferi care au băut „ceva mai mult” înainte de a se urca la volan au fost întocmite dosare penale.

Cea mai mare valoare a fost indicată de etilotest la un bărbat de 31 de ani, din Vipereşti, pe care un echipaj al Poliţiei oraşului Pătârlagele l-a depistat cu 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În minivacanţa de Rusalii, poliţiştii rutieri au mai lăsat fără permise alţi 6 conducători auto, care au încălcat regulile privind depăşirea şi prioritatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here