taxe1Cum era de așteptat cei care și-au plătit primii impozitele locale au fost pensionarii. Peste 2.000 de bzuoieni, cei mai mulți pensionari şi-au achitat impozitele pe întreg anul la Direcţia economică a municipiului Buzău.
Media este de aproape 300 de persoane pe zi. În special pensionarii doresc ca la început de an să-şi achite obligaţiile către comunitate, dar şi să beneficieze de reducerea de zece procente pentru cei care achită integral impozitele în primele trei luni ale anului”  precizează directorul adjunct al Direcţiei economice municipale, Auraş Avramescu.
Factorii de decizie din primărie mai spun că taxele şi impozitele locale rămân neschimbate, nivelul actual fiind similar celui din 2012.
Pentru că dările pe care le achită buzoienii la nivel de impozite și taxe nu reprezintă decât cel mult 12 % din buget  în compensare municipalitatea dorește să crească gradul de colectare.
În 2012, peste 85 la sută din taxele şi impozitele locale aferente anului au fost colectate de Direcţia economică a municipiului Buzău, în creştere cu aproape cinci procente faţă de anul anterior, iar peste 600 de rău-platnici, în majoritate persoane juridice, au fost executaţi silit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here