Petre Emanoil Neagu
Petre Emanoil Neagu este noul președinte al Consiliului Județean. De acum încolo, Neagu are drepturi depline în prima funcție a miniparlamentului județean. El a fost ales vineri în ședința extraordinară, organizată la câteva zeci de ore după demisia lui Cristi Bîgiu. Neagu a fost ales de toți cei 22 de consilieri județeni prezenți la ședință, fiind singura propunere.
Liberalii au boicotat întrunirea miniparlamentului județean, lipsind cu toții de la votul pentru președinția Consililui Județean.
Acum rămâne să mai fie ales un nou vicepreședinte. Cel mai probabil, acesta va fi votat la următoarea ședință a Consiliului Județean. Preferat ar fi Ștefan David de la PSD.
„Nu aş avea de ce să fiu fericit. Îmi pare sincer rău de ce s-a întîmplat, pentru că n-am fost într-o situaţie de fericire în Coniliul jUdeţean. S-a întîmplat ce s-a întîmplat cu fostul preşedinte Cristinel Marian Bîgiu, Justiţia va dovedi probabil dacă este sau nu vinovat, noi trebuie să ne desfăşurăm activitatea în condiţii normale în continuare. Legea, asta e. Pentru că domnia sa şi-a dat demisia, trebuia ales un nou preşedinte al Consiliului Judeţean. Deoarece Legea Administraţiei Publice Locale s-a modificat în această vară, votul pentru preşedintele Consiliul Judeţean nu mai este vot direct, adică nu mai este ales de cetăţeni şi este ales de către consilierii judeţeni.”, a declarat la finalul ședinței Petre Emanoil Neagu, noul președinte al Consiliului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here