Până la sfârșitul acestui an, Trans Bus va mai achiziţiona încă 15 autobuze second-hand pentru transportul urban de persoane. La ultima ședință a Consiliului Local Municipal a fost alocată o sumă de bani necesară pentru cumpărarea a 9 autobuze cu burduf, second hand, care să fie folosite pe traseele din afara oraşului. Unele vor di introduse pe traseul Mărăcineni- Săpoca, altele vor asigura rutele pentru localnicii din Vadu Pașii. Însă există și planuri pentru extindere traseelor și către alte comune.

La ultima ședință de Consiliu Local am mai aprobat achiziționarea a încă nouă autobuze cu burduf, fiecare având capacitatea de până la o sută de călători, și vom rezolva, astfel, toate traseele aglomerate din afara municipiului Buzău; mă refer la Săpoca-Mărăcineni, va intra și Vadu Pașii în acest circuit și, bineînțeles, vom încerca, poate până la sfârșitul anului, să extindem liniile de autobuz și spre alte localități. Mă gândesc la Gălbinași, pentru că acolo este unul dintre agenții economici importanți – mă refer la Avicola, partea de abator, care este pe șoseaua spre Brăila -, Țintești, Merei, Gherăseni, Cernătești, Vernești, unde sunt solicitări foarte mari din partea oamenilor de acolo, pentru a-i aduce în Buzău la muncă sau copiii să vină la liceele tehnologice sau la școlile profesionale pentru a studia aici”, a declarat primarul Constantin Toma.
Suma suplimentară de 1.850.000 lei a fost alocată societăţii TransBus, care va demara procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea celor nouă autobuze articulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here