petarde3Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Buzău au continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate dispoziţiile legale de către societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţile pentru depistarea persoanelor care deţin şi comercializează ilegal astfel de articole.

S-a acţionat pe raza municipiului Buzău şi a unor comune limitrofe, pentru neregulile depistate fiind întocmite dosare penale şi confiscate 5.202 articole pirotehnice.

Astfel, pe raza comunei Vadu Paşii, poliţiştii au depistat un localnic în vârstă de 36 de ani, care deţinea şi comercializa pocnitori, fără a fi autorizat în acest sens.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” faptă  prevăzută şi pedepsită de legea privind regimul materiilor explozive, iar articolele pirotehnice găsite asupra lui (4800 de pocnitori) au fost confiscate.

Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui tânăr de 29 de ani, din municipiul Buzău, administrator al unei societăţi comerciale autorizată să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice. Poliţiştii Biroului AESP au găsit la un punct de lucru al firmei 176 de artificii din categoria a II-a şi 46 de baterii de artificii categoria a II-a, deşi societatea este autorizată să comercializeze doar articole pirotehnice din categoria I.

În aceeaşi zi, o patrulă mixtă poliţist-poliţist local care acţiona pe strada Independenţei din Buzău, a depistat un buzoian de 41 de ani, care comercializa fără drept 180 de petarde din categoria a II-a.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Municipale, unde i s-a întocmit dosar penal, iar articolele pirotehnice au fost confiscate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here