Podul de la Vadu Paşii va fi preluat în administrare de Consiliului Judeţean Buzău pentru a putea fi puse cât mai repede în practică procedurile privind reabilitarea lui. O informare privind preluarea podului de către CJ este supusă atenţiei consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară de astăzi.

 

Închis circulaţiei autovehiculelor în urmă cu mai bine de şapte ani, consolidarea obiectivului este singurul proiect important care va fi finanţat cu bani proveniţi din alte surse decât cele bugetare. În linii mari, este vorba despre un proiect în valoare de 10 milioane de euro, dar costurile exacte apar în urma finalizării proiectului. „Importanţa reabilitării podului de la Vadu Paşii este de notorietate publică şi nu mai trebuie argumentată”, se arată în informare.

 

CJ va prelua în administrare alte câteva sectoare de drumuri comunale. Este vorba despre DC 60, DC 69 şi DC 70 Pătârlagele şi DC 69 Pănătău, şi aceasta deoarece consiliile locale care administrează drumurile comunale nu au capacitatea tehnică şi financiară de a interveni pentru reabilitarea tehnică a acestora, în condiţiile în care acestea prezintă şi un real interes public judeţean. Două dintre drumurile comunale de pe raza comunei Pănătău şi a oraşului Pătârlagele fac parte din traseul de acces rutier către Muzeul de Chihlimbar de la Colţi şi zona cu potenţial turistic aferentă. La solicitarea Consi­liului Judeţean, cele trei consilii locale au cedat dreptul de administrare al tronsoanelor în cauză în favoarea Consiliului Judeţean Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here