Reabilitat în regim de urgență după ce o balustradă s-a prăbușit, în luna iunie, peste șosea, podul de la Marghiloman a fost redat circulației. Inițial, municipalitatea a anunțat deschiderea podului în luna ianuarie, însă inaugurarea a fost întârziată pentru a se putea monta bariera de protecție pentru pietoni.

„S-a întârziat un pic față de ceea ce spusesem din cauza balustradelor care au trebuit montate. Este mai bine așa pentru că trebuiau făcute lucrurile temeinic. Sper ca în următorii 50-70-80 de ani să nu mai fie nici o problemă aici. Vom continua cu celelalte poduri, în afară de cel de la Metalurgica unde se toarnă deja fundația, la Drăgaică vom reabilita inclusiv cu un iluminat pe stâlpi și vom și face o întreținere a acestuia astfel încât să se schimbe și un pic percepția despre imaginea podului. Luni sper să fim în stare să turnăm primul asfalt în parcările deja amenajate, așteptăm să intrăm și pe străzi și mai ales pe trotuarele străzilor care au fost asfaltate”, a spus primarul Constantin Toma.

Primul autovehicul care a traversat noul pod a fost un autobuz electric aflat în teste la Buzău. Acesta a oprit la capătul dinspre gară al podului, a îmbarcat toți oficialii și a făcut o tură până în capătul străzii Horticolei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here