politist rutier2În perioada 14 – 16 aprilie a.c., efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost angrenate în misiuni de menţinere a climatului de siguranţă publică, prin acţiunile derulate în această perioadă urmărindu-se, totodată, şi asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente la semnalarea vreunui incident sau ori de câte ori situaţia a impus.

Poliţiştii buzoieni au intervenit la 122 de situaţii semnalate prin S.N.U.A.U. „112”, dintre care 17 nu s-au confirmat.

77 dintre cazurile semnalate au constat în fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, multe fiind scandaluri în familie.

După verificarea aspectelor reclamate, au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 45 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 4 la O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă („alertarea falsă a agenţiilor de aplicare a legii”).

În total, în această perioadă, poliţiştii buzoieni au identificat şi prins 24 de persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni şi au prins un buzoian în vârstă de 54 de ani, urmărit la nivel internaţional, care se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani şi 7 luni închisoare.

Totodată, au aplicat 428 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 95 la Legea nr. 61/1991, 288 la regimul circulaţiei şi 45 de altă natură, valoarea totală a amenzilor fiind de 90.576 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here