radar13Ieri poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi prevenirii accidentelor ce se pot produce pe acest fond. Aparatele radar au fost amplasate în zonele unde se înregistrează cele mai mari valori de trafic şi au înregistrat 109 autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.

Împotriva a 9 conducători auto s-a impus şi luarea măsurii de reţinere a permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile, majoritatea fiind şoferi care au tranzitat DN2 E85 şi şi-au condus maşinile cu mai mult de 150 km/h în afara localităţilor şi cu mai mult de 100 km/h în localităţi (ex: autoturismul condus de un cetăţean polonez a fost înregistrat cu 156 km/h în afara localităţii Costeşti, iar autoturismul condus de un cetăţean portughez a fost înregistrat cu 160 km/h în afara localităţii Poşta Câlnău).

 „Recordul” negativ în afara localităţii a fost stabilit de un bucureştean de 31 de ani, care şi-a condus autoturismul cu 174 km/h în zona Racoviţeni.

Cea mai mare valoare în localitate a fost înregistrată de radarul amplasat pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău, autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Bucureşti, fiind surprins în timp ce rula cu 114 km/h.


Poliţiştii rutieri vor continua acţiunile de acest gen, întrucât viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor de circulaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here