Pentru o corecta informare a opiniei publice asupra evenimentului petrecut in 15.11.2011 conducerea societatii comerciale SC Industria Filati Buzau SRL comunica urmatoarele:

1. In ziua de 15 noiembrie 2011 in jurul orelor 13:30 s-a declansat un incendiu in incinta societatii din strada Stadionului nr. 122. De notat ca in ziua declansari incendiului, in zona nu se executa nici o lucrare cu foc deschis sau de alta natura.

2. Incendiul declansat s-a extins in perimetrul unui sopron  –  depozit situat in partea de nord a incintei;

3. In sopronul respectiv erau depozitate urmatoarele bunuri:

  • materii prime pentru prelucrarea fire (lana, fibra acrilica, fibra poliamidica);
  • ambalaje de carton;
  • paleti pe care erau asezate   marfurile  respective;
  • masini textile scoase din uz, piese de schimb si subansamble provenite din dezmembrari;
  • alte materiale marunte.

4. La observarea incendiului a fost anuntata unitatea de pompieri  a ISU Buzau care s-a prezentat imediat la locul incendiului.

5. Operatiunile de localizare, stingere si degajare a spatiilor cu foc s-au terminat in jurul orelor 19:30, o formatiune ISU ramanand inca circa 3 ore pentru supraveghere.

6. Nu s-au inregistrat victime.

7. Nu a fost afectat in nici un fel spatiul din halele de productie, productia fiind reluata dupa circa 4 ore cand s-a reluat alimentarea cu gaze naturale.

8. Nu au fot afectate in nici un fel vecinatatile societatii (locuinte sau obiective economice).

9. Singurul impact asupra mediului este cel al degajarii fumului in atmosfera. Daca fumul degajat a creat un anume disconfort localnicilor, ne cerem scuzele de rigoare.

10.  Din cercetarile preliminare efectuate de organele abilitate nu s-au stabilit cauzele precise ale declansarii incendiului, urmeaza ca acestea sa fie determinate in urma expertizei ce va fi facuta de societatea de asigurare la care Industria Filati Buzau are   asigurat patrimoniul.

11.  De asemenea nu s-a stabilit valoarea prejudiciului, care necesita de asemenea intocmirea unei expertize de specialitate .

Multumim pe aceasta cale tuturor autoritatilor locale si salariatilor societatii   care au contribuit la stingerea si localizarea incendiului precum si la asigurarea protejarii celorlalte bunuri ale societatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here