agricultoriAgricultorii care vor avea de suferit de pe urma secetei vor primi despăgubiri – asigurarea vine de la Instituţia Prefectului. În conferinţa de presă de ieri, Paul Beganu, prefectul judeţului a spus că a avut discuţii cu reprezentanţii Direcţiei Agricole privitoare la situaţia culturilor de toamnă.

Prefectul a fost informat de către specialişti despre stadiul culturilor de grâu, rapiţă şi spune că este îngrijorat că fermierii au fost nevoiţi să întoarcă culturile din cauza lipsei de precipitaţii care au stagnat creşterea şi dezvoltarea acestora.

“Anul agricol 2012 va fi unul dificil din cauza secetei care s-a instalat încă din luna august iar prognozele pentru următoarele 30 de zile sunt destul de sceptice în privinţa precipitaţiilor. Dacă agricultorii vor avea culturile de păioase compromise în proporţii mari trebuie să solicite despăgubiri la DADR iar eu voi face intervenţii la Ministerul Agriculturii pentru ca oamenii să recupereze din pagubă” a adăugat prefectul Paul Beganu.

Agricultorii buzoieni au tras un semnal de alarmă încă din primele zile ale anului când pe majoritatea suprafeţelor însămânţate cu grâu ori rapiţă stadiul de dezvoltare era mult inferior faţă de normalul perioadei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here