George Sava si Mariana Buleandra
Prefectul de Buzău Maria Buleandră şi-a dat demisia, joi, după ce a fost trimisă în judecată, în aceeaşi zi, de procurorii DNA, în dosarul retrocedării a peste 5.000 de hectare de pădure, la Gura Teghii, în judeţul Buzău. Demisia prefectului a fost anunţată de Ministerul Afacerilor Interne.

Maria Buleandră, fostul prefect de Buzău Paul Beganu, aflat în arest preventiv, şi alte zece persoane au fost trimişi în judecată, joi, de procurorii DNA, în dosarul retrocedării a peste 5.000 de hectare de pădure din judeţul Buzău.

Printre aceştia se află Gheorghe Ceteraş, omul de afaceri căruia i-a fost retrocedată pădurea de la Gura Teghii, trimis în judecată în stare de arest pentru constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi dare de mită (4 infracţiuni).

Fostul prefect din perioada 2009-2012, Paul Beganu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, luare de mită, instigare la fals intelectual, spălare de bani, fals intelectual, instigare la dare de mită.

De asemenea, a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, Alexandru Lefter, inspector şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Focşani la data faptei, pentru luare de mită.

Totodată, au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, Mihail-Cosmin Vasile, avocat în Baroul Buzău, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită, Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva la data faptelor, pentru trafic de influenţă, Neculae Toader, judecător în cadrul Judecătoriei Pătârlagele la data faptelor, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here