Institutia Prefectului este in grafic cu pregatirile preliminare pentru recensamantul populatiei si locuintelor, care va avea loc in toamna acestui an, a anuntat prefectul Paul Beganu, in cadrul unei conferinte de presa.

„Sper ca, in acest an, datele obtinute sa fie mai precise decat la recensamantul trecut, si vreau sa amintesc doar situatia de pe Aleea Gradinilor (unde, la o adresa, sunt inregistrate cateva zeci de cetateni de etnie roma, n.r.) cand ma refer la acest aspect”,  a mai spus sursa citata.

Recensamantul populatiei si locuintelor se va desfasura in perioada 22-31 octombrie 2011, si, pe parcursul acestuia, urmeaza sa fie inregistrate circa 21,5 milioane persoane, cinci milioane cladiri cu locuinte, 8,2 milioane locuinte si 7,5 milioane gospodarii ale populatiei.

Organizarea acestui recensamant este obligatorie pentru Romania, ca membru al  Uniunii Europene, si se va face in baza reglementarilor europene, in acelasi timp cu celelalte state membre. Potrivit Institutului National de statistica, recensamantul populatiei si locuintelor va oferi informatii interesante si utile in domenii de importanta majora, precum forta de munca disponibila, somajul, starea cladirilor si a infrastructurii locale, dezvoltarea economica regionala, comunitatile etnice si religioase, numarul de emigranti si imigranti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here