Vineri începe la Poșta Câlnău cea de-a doua ediție a festivalului etno-gastronomic „Zilele Dovleacului”, în cadrul căruia pasionații de gastronomie sunt invitați să deguste bunătăți preparate local.
„Astfel de evenimente au rolul de a promova Buzăul în rândul turiștilor așa că vă invit și pe voi să vă anunțați prietenii și să luați parte la acest eveniment!”, a scris, pe pagina personală de Facebook, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Festivalul etno gastronomic “Zilele Dovleacului” se desfăşoară în perioada 16-18 septembrie.

“Anul acesta ne-am hotărât să va oferim un festival ” Zilele Dovleacului” un pic mai special , de care să va aduceţi aminte cu plăcere şi care să va bucure inimile şi papilele gustative cu produse delicioase din dovleac , pastramă de oaie , cârnaţi de Pleşcoi , babic , cârnaţi de casă ,bulz de mămăligă , sarmale în dovleac , must proaspăt etc. De aceea , am invitat să participe oameni deosebiţi , producători autohtoni , artizani , artişti de muzică populară în speranţa că vomreusi să promovăm produsele 100% româneşti de calitate.Pentru a ne demonstra ce minunăţii culinare se pot face din dovleci, l-am invitat să ne gătească câteva bunătăţi pe maestrul bucătar Horia Varlan.Voia bună va fi asigurată de artiştii de muzică populară Constantin Enceanu, Nemuritorii , Nina Stamate împreună cu Ansamblul Folcloric ” Plaiurile Mioriţei ” , Mădălina Manolache , Atena Bratosin, Ion Popa, Filofteia Drăghici, Ion Băicuş, Alina Mihai, Nicoleta Buga, Teodora Bârsan, Nicolae Oprișan.Vom mai avea şi expoziţie de animale domestice , jocuri şi ateliere de creaţie pentru copii şi multe alte surprize. Deasemenea, anul acesta ne vor onora cu prezenţa şi invitaţii noştri din Serbia şi Republica Moldova , organizatorii Festivalului Dovleacului din Kikinda ” Dani Ludaje” Serbia şi „Bostaniada” din Republica Moldova”,  a spus primaurl din Poșta Câlnău, Sorin Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here