bigiu premiere

 

Pentru al patrulea an consecutiv, atât elevii cât și profesorii care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale au fost premiați de președintele Consiliului Județean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu. Evenimentul a avut loc într-un cadru select, la un restaurant din municipiul Buzău. Înainte de premiere, profesorii și elevii au fost întâmpinați de un cvartet de muzică format din elevii Liceului de Artă “Margareta Sterian” din Buzău.

„Astăzi m-am simțit mândru, încă o dată, că sunt buzoian, văzând numărul mare de elevi care au obținut premii la olimpiade. Știu că în spatele acestor rezultate se află ani de muncă, de sacrificii și de renunțări, atât din partea elevilor, cât și din partea profesorilor care pregătesc acești copii minunați”, a spus Cristi Bîgiu.

Anul acesta s-a desfășurat a patra ediție a festivității de premiere a olimpicilor, evenimentul devenind deja o tradiție pentru Buzău .

,,Copiii pe care i-am întâlnit astăzi sunt cei mai buni din județ. Ei sunt un motiv de mândrie pentru noi toți, pentru că nu sunt foarte mulți cei care se pot lăuda că au ajuns la olimpiadă. Fiecare dintre ei este un adevărat luptător iar acest lucru cred că trebuie să fie un motiv de admirație și inspirație pentru fiecare dintre noi”, a declarat Cristi Bîgiu.

Peste 90 de elevi și mai mult de 80 de profesori au primit premii din partea lui Cristi Bîgiu. „Le urez mult succes și pe viitor elevilor și profesorilor premiați astăzi și îmi doresc ca ei să devină un exemplu de muncă, dedicație și pasiune pentru noi toți”, a mai spus Cristi Bîgiu.”

Printre cei premiați s-au aflat și cei doi copii instituționalizați din Buzău, olimpici la religie: Maria Gheorghe și Cristian Drăgulin. Maria provine dintr-o familie numeroasă cu 11 copii. Ea se află în sistemul de protecție din cauza problemelor sociale cu care se confruntau părinții săi. În prezent, frații mai mari, mama și tatăl său sunt plecați la muncă în străinătate și din când în când mai iau legătura cu ea. Olimpiada de religie – faza națională, la care a obținut locul II   este primul concurs la care Maria a participat. Ea își dorește ca la următorul concurs de religie să ocupe prima poziție.

Cristian Drăgulin se află în sistem de o perioadă mai lungă de timp, mai are un frate care beneficiază de măsura de protecție. Părinții s-au despărțit, iar cum mama lor nu mai avea cu ce să-i mai întrețină, a decis să plece în străinătate.  Pentru Cristian, Olimpiada de Religie, unde a obținut locul III, nu este primul concurs la care a participat. El a concurat alături de alți copii la olimpiadele la matematică și română iar anul trecut, a câștigat locul I la pictură, un concurs organizat între copiii instituționalizați. Cristian și-ar dori să nu mai existe taxele de participare la concursuri. În acest fel, spune el, ar avea șansa să participe la cât mai multe olimpiade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here