mocanu platou5Președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu își propune să re­deschidă toate spitalele închise, încă de anul trecut, de guvernarea PDL. Este vorba despre unitățile spitalicești din Pârscov, Pătârlagele și Vintilă Vodă..  

Acest lucru urmează a fi pus la punct în regim public, și nu privat.  Asta pentru că  cetățenii județului Buzău au dreptul la asistență medicală gratuită în regim public și tocmai de aceea Victor Mocanu va face toate eforturile pentru ca spitalele închise să reintre în circuitul public medical.

„Ințentionez să pun la punct ideea redeschiderii tuturor spitalelor care au fost închise și am în vedere un parteneriat care va fi semnat de Consiliul Județean cu fiecare Consiliu Local care tuteleaza unitățile închise”, a explicat Victor Mocanu.

Șeful CJ a mai adăugat că absolut toate spitalele redeschise vor funcționa în re­gim public, cu servicii gra­tuite, mai ales că este la curent cu „pulsul județului” în ceea ce priveşte privatizarea serviciilor medicale.

În plus, rămâne cunoscut faptul că românii au ieşit în stradă atunci când a fost vorba ca serviciul de Am­bulanţă să se privatizeze. Subiectul a avut zilele trecute o aplicare şi la Buzău, când senatorul PNL Cristi Bîgiu a ținut să își asume ideea ca Spitalul din Pătârlagele să fie transformat în spital privat, ca o secție a Spitalului „Sf. Sava”.

Lăsând la o parte faptul că reprezentantul Spitalului privat „Sf. Sava” nu ar fi solicitat acest lucru, ba, mai mult, nu are nicio legătură nici cu Bîgiu și nici cu declarațiile acestuia care și-a asumat niște merite care nu sunt ale sale, intenția liberalului nu ajută în niciun fel cetățenii de pe Valea Buzăului, mulți dintre ei persoane în vârstă sau fără venituri care nu se pot trata într-o unitate pri­vată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here