primaria buzau

A cerut 15,97 milioane lei împrumut de la Trezorerie pentru reducerea arieratelor şi a primit 9,72 milioane lei. Deocamdată doar pe hârtie pentru că în fapt, doar 4,63 milioane lei au intrat în conturile municipalităţii, sumele urmând să fie decontate în cursul zilei de astăzi, urmând ca restul banilor să vină în zilele următoare. Şi aceasta pentru că atât a mai rămas disponibil din plafonul aprobat prin OUG nr. 3/2013. Consiliul Local Municipal Buzău a fost convocat astăzi de îndată pentru aprobarea bugetului împrumuturilor interne la valoarea contractată de 4,63 milioane lei.  „Comisia de autorizare a împrumuturilor locale din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, prin Hotărârea nr. 2.953 din 28 martie 2013 a analizat cererea formulată privind contractarea unui împrumut din vărsăminte din privatizare şi a stabilit că pentru achitarea arieratelor se poate acorda municipiului Buzău un împrumut intern în valoare de 9.721.524 lei pentru achitarea arieratelor datorate de municipiul Buzău. Comisia a constatat că documentaţia a fost completă şi întruneşte condiţiile de acordare a avizului favorabil pentru contractarea sumei de 4.634.888,85 lei, reprezentând suma rămasă disponibilă din plafonul aprobat prin O.U.G. nr. 3/2013. Pentru suma de 4.634.888,85 lei s-a perfectat convenţia de împrumut între Ministerul Finanţelor Publice şi municipiul Buzău pentru o perioadă de 5 ani şi cu o rată de dobândă de 5,25%, rambursarea urmând a se face în tranşe lunare egale începând cu luna următoare acordării. În situaţia suplimentării plafonului de împrumut la suma de 9.721.524 lei convenţia încheiată poate fi modificată prin act adiţional”, se precizează în raportul primarului Constantin Boşcodeală.

După aprobarea tranşei următoare de împrumut de la Trezorerie, Consiliul Local Municipal va fi convocat din nou de îndată, având în vedere că termenul între aprobarea împrumutului şi descărcare este de 3 zile.

Din valoarea autorizată de Ministerul Finanţelor ca împrumut pentru municipalitatea buzoiană, suma de 577.672,42 lei se alocă pentru achitarea unor arierate provenite din neachitarea lucrărilor de investiţii începute la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu cu finanţare din bugetul Ministerului Educaţiei, 130.000 lei sunt destinaţi achitării unor datorii ale unităţilor şcolare către Compania de Apă, 220.000 lei se vor duce către achitarea unor restanţe pentru serviciile de salubritate, iar restul la iluminatul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here